Met deze rustgevende yogaplanten ben je in een mum van tijd zen

Wist je dat groenkleuren je hersenen stimuleren om minder van het stresshormonen aan te maken?  Dat zacht ritselende geluid van de bladeren, de prettige geuren of net die vlinders die er omheen fladderen. Omringd door een paar van deze planten ben je in een mum van tijd zen.  

Breng niet alleen een zonnegróét in de tuin, maar ook een zonnehoed.  De Echinacea is niet alleen goed voor onze weerstand, de felgekleurde bloemen trekken vele vlinders aan. Nog een eyecatcher is de ridderspoor. Vaak zo mooi dat je er stil van wordt. 

Verbena bloeit tot ver in de nazomer, zorgt voor een kleurig accent in potten en vlinders zijn er dol op.

Nog iets waar vlinders dol op zijn: de vlinderstruik heeft een zoet parfum en de sterkte varieert per soort. Vanaf je yogamatje of luie stoel in de buurt van de struik geniet je van het schouwspel van de rondfladderende vlinders.

De clematis is een echte rustgever en zo prachtig tegen een kale muur of schutting.

Heb je een vijver in de tuin? Met waterlelies voeg je iets extra’s toe. Dat ziet er niet alleen mooi en rustgevend uit, het blad biedt kikkers ook een plek om lekker op te dobberen.

De bamboeplant mag in dit lijstje van zen-brengers natuurlijk niet ontbreken. Het zacht ritselende geluid van de blaadjes in de wind en het tere groen van de plant zorgen voor rust en evenwicht in de tuin. Je kunt ’m plaatsen als haag of als groen accent tussen de bloemen.

Ook siergrassen voor zorgen voor rust en ontspanning. Rustig om naar te kijken. stilletjes bewegen de sprietjes bij elk briesje. Zie je het voor je?

Hou je van kruiden? Kies dan voor rozemarijn en tijm in een pot. Adem de heerlijke geuren in die vrijkomt als je het kruid aanraakt of er dicht langs komt lopen.  De kruiden houden van de zon en bloeien in het begin van de zomer met rustgevende paarse bloemetjes.

De lavendel mag niet ontbreken. DE geur van een ontspannen zomerdag. Ideaal in je border, in een pot. Tip: bewaar de uitgebloeide bloemetjes en stop ze in een stoffen buideltje of oude sok tussen je kleding of onder je kussen en je slaapt als een roos.