5 energietips tegen de Herfstblues

In de herfst trekt de natuur zich terug. Wij mensen blijven maar doorgaan, in het tempo zoals  in de zomer. Best onnatuurlijk, en dat gaat ten koste van je immuunsysteem. Maar kun je er aan doen? Een paar kleine tips en dan bedoelen we niet die warme jas, sokken en sjaal ?

Je yoga docenten Caroline en Nelleke tijdens een heerlijke herfst wandeling

☼ Ga mee met het ritme van de natuur. Wat heb je nodig voor je energie? Kijk wat bewuster naar je voeding, maak gebruik van de producten van dit seizoen. Het is vol op tijd voor paddenstoelen, pompoen, zoete aardappel, stoofpotjes, boerenkool, zoete appels noem maar op. De herfst is echt de tijd van warme stoofgerechten, volle soepen of een goede kippensoep. Ook goed voor je immuunsysteem. Eigenlijk geeft de natuur ons precies wat we nodig hebben op dit moment.  

☼ Drink wat vaker thee, vooral de gemberthee kan helpen bij verkoudheid, maar werkt ook ontstekingsremmend en preventief. Lekker met honing en citroen! Wist je dat gember ook helpt bij een goede doorbloeding?

☼ Blijf bewegen, maak een wandeling. Snuif de energie en herfstgeuren op. Maar gun jezelf ook af en toe wat rust, kaarsjes aan, kopje thee, lezen. Niet tegen de stroom vechten, teveel willen doen. Dat kost alleen maar onnodige energie… vind je balans daarin.  

☼ Bescherm jezelf tegen kou, regen en wind en daarmee ook je weerstand. De long energie staat in deze periode volgens de Chinese geneeskunde centraal, en dat kun je merken aan je weerstand. Tijd voor een dikke sjaal, muts en vooral warme voeten zijn belangrijk. Misschien heb je je Yogahuis sokken nog! Toch nat geregend? Neem een warme douche en duik heel even op de bank met een kop thee.

☼ Tegelijkertijd is het goed je systeem uit te dagen met koud water training. Een korte stress maar een gezonde stress voor je lichaam. 

☼ De herfst is ook een seizoen van opruimen. Buiten in je tuin, maar ook binnen. Dat kan van alles zijn; je woonkamer weer gezellig maken, je kasten opruimen. Maar ook negatieve patronen, slechte  patronen die je niet meer dienen en die je achter je kan laten. 

☼ Maar vooral doe wat rustiger aan. Net wat eerder slapen of langer slapen, minder afspraken maken en neem wat vaker tijd voor je yoga practice.

☼ Naast voeding en beweging kun je ook jezelf extra beschermen met supplementen die je immuunsysteem ondersteunen zoals gebufferde vitamine C, Vitamine D, Ribus Nigrem en Resveratrol. Heb je een verkoudheid te pakken? Dan kun je kort voor 3 dagen een kuur doen met al deze nutrienten en zink. Met de kortings code HETYOGAHUIS10 krijg je 10% korting op je supplementen aankoop bij Vitakruid.

Meer tips voor energie? Kijk dan hier >> Zo blijf je vrolijk en fit tijdens de herfst periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *